top of page

Nieuwsgierig

Hoe nieuwsgierig ben ik?

IMG_1227.JPG

De nieuwsgierige houding houdt voor mij in dat ik op zoek ga naar extra informatie en manieren om iets buiten de kader te kunnen oplossen. Ik heb dit jaar ook geëxperimenteerd met verschillende vormen van leren. Zo ben ik voor het eerst aan de slag gegaan met het

bekijken van clips over de stof en daar samenvattingen van maken. Waar ik voorheen alleen opdrachten maakte.

​

Daarnaast ook het stellen van specifieke vragen waardoor iemand zijn verhaal duidelijker wordt en ik meer kan leren. Dit heb ik mij stage vooral toegepast omdat het nog allemaal nieuw was voor mij. Hierdoor begreep ik de werkwijze van een beginnend marketeer beter en leerde ik het bedrijf beter kennen.

​

Mijn ontwikkeling

In de projectlessen pas ik continue de kennis toe die wij in de theorielessen geleerd hebben. In de projecten behandelen. Om deze cases goed te begrijpen heb ik mijn begeleidende docenten voor hulp en feedback gevraagd. Hierdoor kon ik het project goed voortzetten en samen met mijn groepje een goed resultaat boeken.

​

Ook heb ik een nieuwe manier van leren ontdekt wat goed werkt voor mij. Want sinds dit jaar leer ik door middel van het kijken en samenvatten van kennisclips. Deze bekijk ik als voorbereiding op de theorielessen. Hierdoor ben ik goed voorbereid en kan ik vragen stellen als iets onduidelijk is.

​

Vragen stellen is iets wat ik ook meer ben gaan doen. Zo kreeg ik van Wendy de tip om meer om mij heen te kijken om mijn creativiteit en design skills te verbeteren.

In PRO30 mocht ik mijn eigen groepje samen stellen als captain, en daarin heb ik Leandro gekozen omdat hij hier goed in is. Dit resulteerde erin dat mijn skills zo verbeterde dat mijn CMV30 cijfer voor flyers en posts maken twee keer zo hoog was als de drieluiksfolder van CMV20.

​

Vind hieronder de feedback die ik van Wendy de Boon had ontvangen en waar ik wat mee heb gedaan.

​

Nieuwsgierig: Voltooide zaken
Schermafbeelding 2022-05-31 om 16.28_edited.jpg

Nieuwsgierig

Hoe vind ik dat ik mijzelf het afgelopen jaar heb ontwikkeld op nieuwsgierige houding?

Ik merkte dat ik aan het begin van het schooljaar nog een beetje terughoudend  was in de nieuwsgierige houding. Dus ik stelde nog weinig vragen aan anderen voor verduidelijkingen of extra informatie, buiten de projectbegeleiders om. Want zo vroeg ik vooral bij de projecten waarbij de casussen voor mij nog wat onduidelijk waren extra informatie. Hierdoor kon ik juist verder werken aan de opdrachten en een goed document opleveren.

​

Bij het tweede project, die begeleid werd door Wendy de Boon was ik wat nieuwsgieriger. Zo stelde ik nu meer vragen en vroeg ik feedback over de opdrachten waarmee ik bezig was. Ik heb dan ook van Wendy de Boon een voldoende gekregen op mijn nieuwsgierige houding.

​

Doordat ik bewuster in deze houding ben geworden heb ik ook tijdens stage meer informatie gekregen wat mij heeft geholpen om de opdrachten goed uit te voeren. Denk dan bijvoorbeeld aan extra informatie over het product zodat ik een mooi stukje tekst kon schrijven voor mij de LinkedIn post.

Nieuwsgierig: Over mij

Nieuwsgierig

Tussentijdse meting

Mijn collega waar ik nauw mee samenwerk genaamd Thom heeft mij beoordeeld op de nieuwsgierige houding op basis van PRO20.

Hij geeft aan dat ik op een creatieve manier oplossingen vind voor problemen. Ook geeft hij aan dat ik goed naar mensen kan luisteren en gerichte vragen stel om iemand zijn verhaal te laten vertellen waardoor mensen het gevoel krijgen dat zij echt gehoord worden.

​

De cijfers die ik van Thom heb gekregen op de nieuwsgierige houding zijn ook beter dan ik op de 0-meting heb ontvangen. Dit geeft aan dat ik aan die paar maanden toch voortgang heb gemaakt op deze houding,

​

Schermafbeelding 2022-05-31 om 16.35_edited.jpg
Nieuwsgierig: Over
Schermafbeelding 2022-06-15 om 16.06.15.png

Reflectie

Schoolsitautie

Situatie

Ik weet van mijzelf dat ik op het grafische creatieve vlak nog wat te kort kwam aan het begin van dit jaar omdat de lessen CMV daar nog niet op gericht waren. Ik wist dus niet waar ik op moest letten bij het maken van een infographic en wat aantrekkelijk zou zijn voor de lezer. Ik had voor mijzelf een doel gesteld om alle cijfers van PRO20 voldoende te halen. Dus moest ik er ook alles aan doen om deze voldoende af te ronden. Hiervoor heb ik dus feedback aan Wendy de Boon gevraagd. Zodat mijn infographic verbeterd zou worden en ik wist wat ik moest verbeteren.


Handelen

Als ik terugblik op de situatie dan heb ik goed gehandeld. Want doordat ik meerdere malen feedback heb gevraagd aan klasgenoten en aan de projectbegeleider heb ik een 6,6 behaald voor mijn infographic waarbij een aantal jongens van mijn projectgroep een onvoldoende behaald hebben. Dit zou dan onder andere komen doordat zij geen/minder feedback hebben gevraagd.

Nieuwsgierig: Over mij
Schermafbeelding 2022-06-01 om 22.16.51.png

Reflectie

Schoolsituatie

Bewustwording

Ik ben mij bewust geworden dat ik feedback moet vragen aan docenten door PRO10. Bij dat project was ik nog iets te terughoudend kwa feedback vragen aan de projectbegeleider. Doordat ik bij PRO10 minder nieuwsgierig was heb ik ook niet alles eruit gehaald om een uitstekend cijfer te behalen. Achteraf is dat best zonde, want dan had ik de 6,0 voor de ALV presentatie wellicht naar een 7,0 of hoger kunnen krijgen. Dan had ik een gemiddelde van 7,8 kunnen hebben voor PRO10.

​

Alternatieven ontwikkelen

Achteraf had ik ook beter voorbeelden kunnen opzoeken van infographics en daar inspiratie uithalen. Waardoor ik wellicht creatiever had kunnen zijn in min eigen infographic. Daarnaast had ik ook kunnen opzoeken of Optisport zelf al een keer een infographic had gemaakt. Wellicht had ik een hoger cijfer kunnen krijgen dan die 6,6 als ik hiernaar gezocht had.

​

Nieuwsgierig: Voltooide zaken

Reflectie

Stage situatie

Ervaring

In de eerste week van mijn stage was ik bezig met het maken van een post op de website van Type 2 Solutions. De post ging over de introductie van het webinar met daarin een uitnodiging. In de post moest ik ook inhoudelijk vertellen waar het over ging. Omdat ik nog niet heel veel kennis had van de producten en diensten van T2S, heb ik zelf op de website gekeken om meer informatie te weten te komen over T2S. Vervolgens ben ik een tekst gaan schrijven en daar ook feedback op gevraagd aan Judith. Hierna kon ik wijzigingen toepassen en wist ik wat er wel goed was en beter kon. Ik luister graag naar feedback. Tijdens het luisteren naar haar feedback, knik en hum ik en vat ik ook samen wat degene zojuist benoemt. Ik noteer de aanmerkingen en pas dit aan in de post.

​

Handelen

Als ik terugkijk op mijn handelen dan heb ik goed gehandeld in deze situatie. Ik heb de opgedane kennis via de website zelf toegepast in het maken van de post. En toen ik feedback vroeg, heb ik de aanmerkingen toegepast. Ik leer dus van de 'fouten' en kan goed omgaan met feedback en kritiek.

​

De markt analyseren
Nieuwsgierig: Over mij

Reflectie

Bewustwording

Waar het goed ging is dat ik de feedback heb gevraagd om zo een betere post op de website te kunnen plaatsen. Dat is natuurlijk handig want ik heb ook een verantwoording aan Judith dat ik kwaliteit lever. Door mijn handelen was de post netjes op de pagina geplaatst.

​

Als ik de opdracht niet netjes maak dan ziet dat er natuurlijk niet professioneel uit. Ik doe het namens het bedrijf en dan zou het niet netjes zijn als ik een spelfout maak of dat de tekst niet klopt.

​

Alternatieven

Ik heb goed gehandeld in deze situatie. Maar een alternatief op mijn handelen in zo'n situatie zou kunnen zijn dat ik aan verschillende mensen feedback vraag. Zodat er niet vanaf 1 visie naar gekeken wordt. Maar ook door iemand die er extern van staat. Dan kijkt iemand er met een frisse blik naar in plaats van door de ogen van de eigenaar van het bedrijf zelf.

​

Nieuwsgierig: Tekst
bottom of page